Instaappointment Image

Cum să arhivezi fișiere cât mai sigur și mai bine protejate

Home  /  blog  /  Cum să arhivezi fișiere cât mai sigur și mai bine protejate

Cum să arhivezi fișiere cât mai sigur și mai bine protejate

Ți-am arătat în articolul anterior cum să folosești parole cât mai complicate pentru a-ți proteja datele. Astăzi, îți voi arata și cum să îți faci o arhivă sigură cu fișierele tale, indiferent dacă vrei să le păstrezi acasă pe DVD-uri, HDD-uri sau dacă folosești unul dintre abonamentele CuratorDigital.ro . Mai ales dacă folosești utima variantă, pentru că aici nu vor fi acceptate pentru arhivare pe termen lung fișiere “vizibile” , ci doar fișiere comprimate, cu parolă.

 

Sigur ai auzit de WinZip sau WinRar, nu-i așa? Sunt două dintre cele mai populare programe de comprimat sau decomprimat arhive și ambele suportă arhivarea cu parolă, dar nu despre ele vom vorbi astăzi, ci despre 7-zip, deoarece are câteva avantaje plus față de celelalte:

 

1. Este complet gratuit. Și celelalte două au variantă de testare gratuită, însă după expirarea perioadei de probă, vor continua să funcționeze doar după afișarea unui mesaj de “atenționare”.

 

2. Perfortmațe superioare, atât în ceea ce privește rata de compresie, cât și viteza. O spun mai multe studii independente, dar și utilizatorii obișnuiți, care au avut ocazia să le folosească alternativ și au sesizat diferențele. Câteva explicații tehnice găsești și în acest articol.

 

3. Foarte intuitiv. Interfața este foarte simplă, au renunțat la tot ceea ce este în plus și s-au axat doar pe funcțiile de bază, crescând astfel uzabilitatea.

 

Că și concluzie, merită să folosești acest utilitar simplu, gratuit și foarte eficient, dacă vrei să îți arhivezi datele, dar nu uita să-l utilizezi împreună cu o parolă puternică, indiferent dacă păstrezi arhiva acasă sau daca ai un abonament CuratorDigital.ro.

 

Ca să vezi cât de simplu este, înainte să îl instalezi pe calculatorul tău, îți recomand un tutorial foarte interesant realizat de colegii de la VideoTutorial.ro

 

M-aș bucura, totuși, să îmi spui care este experianța ta legată de utilizarea programelor de arhivare, sau ce alte utilitare pentru arhivare folosești?


2 Comments so far:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *